Укрексімбанк вніс зміни до Статуту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрексімбанк вніс зміни до Статуту

Фондовий ринок
166
Нову редакцію Статуту відкритого акціонерного товариства “Державний експортно-імпортний банк України”, розробленого правлінням банку у відповідності з вимогами нової редакції Закону України “Про банки і банківську діяльність”, затверджено рішенням Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002р. №1181.
“Внесення доповнень до Статуту пов”язане з суттєвими змінами нормативно-правової бази у сфері правовідносин у банківському секторі, що сталися з часу прийняття його попередньої редакції, - зазначив Голова правління банку Олександр Сорокін. - Прийняття нової редакції документу дозволило привести Статут банку у відповідність з вимогами чинного законодавства України та вдосконалити правові засади здійснення банком статутної діяльності”.
Статут складається з XV розділів, що містять необхідну інформацію про найменування та місцезнаходження банку, організаційно-правову форму, види діяльності, які має намір здійснювати банк, розмір та порядок формування статутного капіталу банку, акції банку, захист інтересів клієнтів, порядок внесення змін та доповнень до Статуту. У нову редакцію внесено зміни у розділи щодо вищого органу управління банком, формування його складу та порядку прийняття рішень, суттєво змінено компетенцію органів управління банком. Крім того, приведено у відповідність з вимогами Закону України “Про банки і банківську діяльність” розділи та статті Статуту щодо порядку реорганізації та ліквідації банку, резервів та фондів банку, про ревізію та аудит тощо.
Метою діяльності банку Статут ВАТ “Державний експортно-імпортний банк України” визначає “створення сприятливих умов для розвитку економіки та підтримки вітчизняного товаровиробника, кредитно-фінансова підтримка процесів структурної перебудови, зміцнення та реалізація виробничого і торгового потенціалу галузей економіки, перважно експортоорієнтованих та імпортозамінних, а також одержання прибутку в інтересах Банку та його акціонерів”.
Державний експортно-імпортний банк України заснований 3 січня 1992 року, перереєстрований у відкрите акціонерне товариство 18 вересня 2000 року. За розмірами статутного фонду, власних коштів, активів та прибутку Укрексімбанк входить до найбільших банків України. Станом на 1.08.2002р. балансовий капітал банку складає 408,4 млн.грн., у тому числі статутний фонд – 108 млн. грн. На сьогодні мережа банку налічує 27 філій та 50 безбалансових відділень у всіх регіонах України.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас