В Україні на 80% зупинено будівництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні на 80% зупинено будівництво

Нерухомість
1749
"В Україні на 80% зупинено будівництво", - про це заявив голова підкомітету з питань будівництва та архітектури Комітету Верховної ради України Володимир Яцуба в програмі "Юридична практика" на Першому Діловому каналі.
За його словами, ще на початок року в Україні було заморожено близько 6,5 тисяч будівельних об'єктів, а вже сьогодні ця цифра досягла практично 14 тисяч.
"З одного боку свій вплив на ринок зробила фінансова криза. Однак, з іншого боку - ринок перегрітий. Вплинув на ситуацію і дефіцит сировини. 80% будматеріалів сьогодні імпортуються в Україну із країн - найближчих сусідів. Ми навіть щебінку почали возити з Білорусії. Будівельний ринок тяг за собою і будматеріали і відразу був лакмусовим папірцем розвитку всього бізнесу в цілому", - підкреслив Яцуба.
Він також додав, що до початку фінансової кризи в Україні були найбільш швидкі темпи зростання на будівельному ринку, якими не могла похвалитися навіть Європа - 17%.
Частина заморожених об'єктів - результат банкрутства будівельних компаній. Заступник голова Київської міськадміністрації Володимир Головач вважає, що в Україні немає надійних забудовників. "Надійні забудовники - це досить відносно надійні компанії. Там також є ділові люди, що вишукують можливість заробити за рахунок інших громадян", - заявив Головач у програмі "Юридична практика". За його словами, Україна - єдина країна на просторах СНД, у якої немає чітких правил гри на будівельному ринку. І це відкриває дорогу для шахраїв.
"У нас немає реєстру прав власності на нерухомість. Відповідно фактів шахрайства скільки хочете. У Москві при їхніх обсягах будівництва, що раз у п'ять більші, кількість фактів зловживань за рік не перевищує двох тисяч. В Україні по окремих об'єктах маємо тисячі обдурених вкладників", - пояснив Головач.
Нагадаємо, ринок будівництва опинився в числі найбільш уразливих секторів української економіки.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас