Найбагатші тенісистки світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатші тенісистки світу

365
Жіноча тенісна асоціація (WTA) назвала тенісисток, які заробили більше всіх грошей на турнірах в 2008 році.
Рейтинг найбагатших тенісисток очолили американки Серена та Венус Уільямс. На двох їх призові склали 7,5 мільйона доларів. Перше місце в "грошовому списку" окупувала молодша сестра - Серена, котра за рік назбирала у свою кишеню 3,8 мільйони. Венус небагато відстала від своєї сестри, в її активі на 100 тисяч менше - 3,7 мільйони.
Цей сезон був досить вдалим для американок. Так, наприклад, Серена стала переможницею турнірів у Бангалорі, Майамі, Чарльстоні, а також Відкритого чемпіонату США. Венус же виграла чемпіонство на "Уімблдоні", на турнірі в Цюріху й стала першою в підсумкових змаганнях WTA.
А от українки поки ще не дотягують до рівня світових зірок. Сестри Олена та Катерина Бондаренко спільно настукали ракеткою тільки на мільйон доларів. За даними WTA, Олена займає 24-е місце (581 тисяча доларів), Катерина - 31-е (512 тисяч). Але й цей результат вже можна назвати успішним, адже сезон у прими українського тенісу склався не зовсім вдало. Олену часто переслідували травми, і в результаті вона перенесла серйозну операцію на коліні. Всього ж в 2008 році вона взяла участь в 21 турнірі. Провела на майданчиках 51 двобій, 28 з яких виграла.
Для її молодшої сестри Катерини рік, навпаки, вийшов більш ніж гарний. Адже саме в 2008-му вона виграла перший у своїй професійній кар'єрі турнір серії WTA у Бірмінгемі. Всього в сезоні в одиночному розряді українка виступила в 44 матчах, в 21 здобула перемогу й записала у свій пасив 23 поразки.
Не можна обійти стороною й відмінний виступ наших сестер у парі. Нарешті вони "зігралися" і показали усьому світу, що Україна може не тільки боротися з найсильнішими, але й вигравати. Цього року їм не було рівних на Відкритому чемпіонаті Австралії. Тоді вперше в історії національного тенісу українки зійшли на п'єдестал пошани в статусі чемпіонок.
Далі був тріумф у Парижі, потім півфінал Відкритих змагань у Франції. І, на жаль, на Олімпіаду в Пекіні вже просто не вистачило сил, плюс Олена туди відправилася після перенесеної операції. Таким чином, у парі сестри Бондаренко заробили більшу частину своїх призових - 600 тисяч.
Що стосується інших представниць рейтингу найуспішніших тенісисток року, то "бронзовий рядок" тут зайняла перша ракетка світу Олена Янкович. Їй вдалося заробити 3 мільйони доларів. За нею іде її співвітчизниця Ана Іванович (2,8 мільйони), а вже після неї відразу п'ять росіянок: Динара Сафіна (2,5), Марія Шарапова (1,9), Олена Дементьєва (1,9), Віра Звонарьова (1,7) і Світлана Кузнєцова (1,4).
Сербки цей сезон провели успішно, міняючись один з одним першим місцем у рейтингу найсильніших тенісисток року. Правда, наприкінці року Іванович замучили травми, що перешкодили їй реалізувати свій потенціал. Також від ушкоджень постраждала й російська красуня Шарапова - травма плеча позбавила її радості виступу на корті протягом 2-3 місяців. Саме тому Марія й посідає тільки шосте місце. Але для росіянки це не є проблемою, адже спонсорські контракти з відомими світовими фірмами приносять їй багато мільйонів доларів.
Ольга Сороколєтова
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас