Європейські фондові індекси виросли в понеділок другий день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові індекси виросли в понеділок другий день поспіль

Фондовий ринок
83
Європейські фондові індекси виросли в понеділок на 0,9-1,76% другий торговельний день поспіль, цього разу приводом стало ухвалення Китаєм пакета антикризових заходів, повідомляє агентство Bloomberg.
Уряд Китаю оголосив в неділю про пакет заходів щодо стимулювання зростання економіки загальним обсягом 4 трлн юанів ($590 млрд).
Заходи, розраховані на період до 2010 року, містять у собі реалізацію будівельних та інфраструктурних проектів, прискорення фінансування заходів з відновлення районів, що постраждали від землетрусу. Крім того, будуть надані значні пільги по ПДВ і початі кроки з підтримки інвестицій.
"З огляду на те, що на частку Китаю довелося порядку 27% світового ВВП торік, цей пакет повинен дійсно допомогти уникнути глобальної рецесії", - відзначає аналітик IG Markets у Мельбурні Бен Поттер.
"Плани Китаю дуже обнадіюють", - відзначила Вірджинія Мейсонове з Schroder Investment Management.
Підтримку ринку надає також заява міністрів фінансів і глав центральних банків G20 про готовність негайно вжити заходів з підтримки стабільності світової фінансової системи та економічного зростання. Всі країни повинні використати наявні в їхньому розпорядженні інструменти для підтримки економічного зростання, констатували учасники зустрічі. На їхню думку, головне завдання - знизити негативний вплив фінансової кризи на реальну економіку.
Котирування паперів гірничодобувних компаній виросли слідом за підйомом цін на мідь. Вартість міді за підсумками торгів на Лондонській біржі металів підскочила на 3,5%.
Папери BHP Billiton, найбільшої гірничодобувної компанії світу, виросли в ціні на 11%, Rio Tinto - на 8,6%, ArcelorMittal - на 6%.
Котирування акцій Deutsche Post піднялися на 6,9% після того, як компанія збільшила чистий прибуток у третьому кварталі до 805 млн євро в порівнянні з 350 млн євро за такий же період 2007 року.
Виторг компанії виріс на 4,1% - до 13,8 млрд євро, перевищивши очікування експертів в 13,18 млрд євро.
Ціна акцій Cable & Wireless виросла на 5,4%. Друга за величиною у Великобританії телефонна компанія повідомила, що очікує EBIDTA за фінансовий рік, що закінчується 31 березня, на рівні 780 млн фунтів стерлінгів. Раніше компанія прогнозувала значення цього показника на рівні 702-725 млн фунтів стерлінгів.
Шістнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 10 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас