Ринки акцій в Азії падають на погіршенні прогнозів прибутку, інвестори втрачають впевненість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій в Азії падають на погіршенні прогнозів прибутку, інвестори втрачають впевненість

Фондовий ринок
52
Фондові індекси Азії знижуються у вівторок на погіршенні прогнозів корпоративного прибутку, інвестори стурбовані перспективами тривалого спаду економіки в регіоні, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, втратив 1,4%. Падають 9 з 10 підіндексів і дешевшають приблизно дві третини акцій, що котируються на фондових ринках регіону. Торги відкрилися зниженням зведеного індексу більш ніж на 3%, але потім ринкам вдалося відіграти частину втрат на новинах про те, що інфляція в Китаї сповільнилася до мінімуму за 17 місяців.
"Ми більше стурбовані майбутнім прибутком, - відзначив Лім Чангу із Samsung Investment Trust Management Co. у Сеулі. - Якщо ви займаєтеся довгостроковими інвестиціями, то зараз склалася сприятлива обстановка для покупки. Однак я не впевнений, що очікуваний прибуток у наступному році зможе виправдати ризик".
Акції в Китаї та Гонконгу дорожчають, зростання очолила найбільша сталеплавильна компанія Китаю Baoshan Iron & Steel Co., чиї акції подорожчали на 6,4%. японський Nikkei 225 опустився на 0,4%. Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 додали 0,5%.
Індекс споживчих цін у Китаї виріс у жовтні на 4% у порівнянні з роком раніше, що виявилося нижче, ніж прогнозували економісти. Центральний банк Китаю може продовжити зниження процентних ставок, заявив його глава Чжоу Сяочуань.
Citizen Holdings Co. урізала оцінку прибутку за фінансовий рік, що закінчується 31 березня 2009 року, Alumina Ltd. призупинила програми зі збільшення продуктивності та розширення операцій, рівень ділової довіри в Австралії впав до рекордного мінімуму. Котирування паперів Citizen обвалилися на 9,9%, Alumina - на 12%.
Індекс ділової довіри в Австралії впав з вересня до мінус 29 пунктів, досягши найнижчої оцінки з 1989 року, коли вперше були проведені розрахунки цього показника. Учасники ринку побоюються, що в країні почалася перша рецесія з 1991 року. На цих новинах котирування акцій компанії Macquarie Group Ltd. впали на 7,4%, папери австралійського ритейлера номер 2 Wesfarmers Ltd. подешевіли на 8,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас