Оренда квартир у столиці може подешевшати на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда квартир у столиці може подешевшати на 30%

Нерухомість
4009
Орендовані квартири в столиці через фінансову кризу вже починають дешевшати і можуть упасти в ціні ще на 20-30%. У погоні за клієнтами орендодавці почнуть приводити житло в порядок.
Експерти пророкували, що іпотечна криза торкнеться тільки продажів квартир, а ціна оренди встоїть, оскільки занадто багато іногородніх "найманців" бажають спробувати щастя в столиці. Квартири і справді подешевшали на 10-15% через перевищення на порядок пропозиції над попитом і неможливість взяти доступні кредити в банках на їхню покупку. Але найцікавіше, що фінансова криза вдарила і по вартості оренди - вона вперше почала знижуватися.
Тут зіграли роль не тільки стрибки курсу долара, але й неможливість платити за дороге житло тим безквартирним, кому не підняли зарплату, а тим більше - її урізали.
У свою чергу ріелтори у своїх прогнозах досить скромні. За їхніми підрахунками, ціна на оренду житла впаде всього на 10%.
Ціни також падають завдяки спекулянтам, які купували квартири з метою перепродажу, а після початку кризи вирішили повернути витрачені гроші, здаючи в оренду житло, що подешевшало.
Провідний спеціаліст консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький прогнозує, що, завдяки кризі, ринок оренди може прийняти цивілізовані форми. Квартиродавці в погоні за клієнтами будь-яке житло будуть упорядковувати (що дозволить постояльцям жити в людських умовах) і стануть поступливішими під час торгу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас