Україна візьме участь у саміті ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна візьме участь у саміті ООН

11
До складу української делегації, котра в ПАР візьме участь у Всесвітньому саміті зі стійкого розвитку, разом із президентом України Леонідом Кучмою, увійдуть голова Адміністрації президента Віктор Медведчук, міністр закордонних справ Анатолій Зленко, заступник голови Адміністрації керівник головного управління з питань зовнішньої політики АП Анатолій Орел, міністр екології і природних ресурсів Сергій Курикін, а також інші посадові особи. Про це повідомив начальник прес-служби Міністерства закордонних справ України Сергій Бороденков.
Як повідомляє "Обозреватель", за словами С.Бороденкова, Всесвітній саміт зі стійкого розвитку буде проходити двома сегментами: оперативним (з 26 по 31 серпня) і сегментом вищого рівня (2-4 вересня). Під час оперативного сегменту відбудеться узгодження офіційних підсумкових документів саміту. У сегменті вищого рівня візьмуть участь глави держав та урядів країн, що беруть участь у саміті. У рамках сегменту вищого рівня також планується проведення п'яти пленарних засідань, під час яких і виступлять глави держав. У роботі цього сегменту також візьме участь президент України Леонід Кучма.
За даними Адміністрації президента, Л.Кучма прибуде до ПАР 1 вересня. Планується, що глава української держави виступить на саміті і проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами інших країн. На саміті Україна представить свою екологічну ініціативу "Схід-Захід".
Нагадаємо, що 26 серпня в столиці ПАР Йоганнесбурзі під егідою ООН почав свою роботу Всесвітній саміт зі стійкого розвитку Основним завданням саміту є десятирічний огляд рішень інших конференцій ООН з питань довкілля, а також пошук і затвердження практичних кроків, спрямованих на прискорення виконання цих домовленостей.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас