Мінекономіки пропонує обмежити рівень рентабельності виробництва у ГМК 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки пропонує обмежити рівень рентабельності виробництва у ГМК 10%

Енергетика
330
Міністерство економіки України пропонує обмежити рівень рентабельності виробництва продукції гірничо-металургійного комплексу 10-ма відсотками. Про це говориться в проекті постанови Кабінету міністрів "Про заходи щодо стабілізації ситуації на ринку гірничорудної, вугільної і металургійної продукції", повідомляється на сайті Мінекономіки.
Проектом документа вводиться порядок реєстрації цін товарної продукції за умови формування цін на підставі економічно обґрунтованих витрат і нормативу рентабельності відповідно до затвердженого Переліку. Динаміка показника "рентабельності операційної діяльності промислових підприємств у промисловості" в 2003 - першому півріччі 2008 року, за даними Мінекономіки, у цілому по промисловості, у тому числі видобувній (зокрема, видобуток паливно-енергетичних корисних копалин) і переробній промисловості (зокрема, металургійне виробництво і виробництво готових металевих виробів) свідчить, що запропонований норматив перевищує середньорічні показники промислових підприємств, які здійснюють діяльність на ринку гірничорудної, вугільної та металургійної продукції.
Реалізація постанови, підкреслюють у Мінекономіки, забезпечить підвищення конкурентноздатності металургійної продукції вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку, поліпшить фінансово-економічне становище цих підприємств, дасть можливість забезпечувати вітчизняну машинобудівну і будівельну галузі металургійною продукцією за сприятливими цінами, а також для збереження робочих місць у зв'язку зі зниженням світової кон'юнктури цін на продукцію гірничо-металургійного комплексу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас