Ціна акцій GM впала до мінімуму з 1946 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна акцій GM впала до мінімуму з 1946 року

Фондовий ринок
1261
Котирування акцій General Motors Corp. впали до мінімуму з 1946 року через зростаючі побоювання щодо нестачі коштів в автомобілебудівної компанії і можливості її банкрутства, пише The Wall Street Journal.
Експерти Deutsche Bank погіршили рекомендації для автовиробника, акції якого втратили минулого тижня 25% вартості, до "продавати" з "тримати".
"Навіть якщо GM успішно уникне банкрутства, ми думаємо, що майбутнє компанії буде, швидше за все, схожим на банкрутство", - говориться у звіті Deutsche Bank.
Відповідно до заяви компанії, зробленої в п'ятницю, порушення боргових ковенант дозволить кредиторам зажадати виплати $6 млрд. Виплата цієї суми може привести до того, що компанія не зможе далі продовжувати свою діяльність.
У понеділок GM і політики, що симпатизують їй, вкотре звернулися до федерального уряду за допомогою. На думку представників Конгресу, в обмін на допомогу держава може попросити частину акцій компанії, обмежити компенсації керівникам і зажадати від GM прискорення програми розробки малолітражних автомобілів. Представник компанії відмовився коментувати можливість прийняття GM даних умов.
Також у понеділок GM повідомила, що Delphi, найбільший постачальник автомобільних комплектуючих, не може вийти зі стану банкрутства.
"У Вашингтоні і Конгресі росте впевненість у тому, що GM та іншим автомобілебудівникам необхідна підтримка, - наводить агентство Bloomberg слова Брюса Зірінські, одного з керівників Wickersham & Taft LLP. - Питання полягає в тому, коли це відбудеться і які наслідки буде мати для акціонерів і кредиторів".
Ще до виборів нового президента голова GM Рік Вагонер заявив, що компанії необхідна допомога, але разом з тим він не відчуває бажання подавати у відставку.
"Я вважаю, що наше завдання полягає в тому, щоб GM керувала найкраща команда менеджерів і мені неясно, навіщо потрібна моя відставка", - відзначив Р.Вагонер.
Відповідно до повідомлення агентства Bloomberg, у третьому кварталі компанія зафіксувала операційний збиток у розмірі $4,2 млрд на тлі падіння продажів у США на 21%. У розрахунку на акцію операційний збиток склав $7,35. Аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні $3,94 на акцію.
Збиток компанії з урахуванням одноразового доходу в розмірі $4,9 млрд склав $2,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас