Путін: Росія повинна розробити комплекс заходів для впливу на світові ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія повинна розробити комплекс заходів для впливу на світові ціни на нафту

Енергетика
536
Росія повинна розробити комплекс заходів для впливу на світові ціни на нафту, а відповідні відомства уряду вже проробляють механізм скорочення до одного місяця терміну дії експортних мит на нафту, щоб допомогти нафтовим компаніям більш гнучко реагувати на зміну цін. Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Путін за підсумками зустрічі з членами уряду і керівниками найбільших нафтових компаній.
"Росія як один з найбільших експортерів і виробників нафти та нафтопродуктів не може залишатися осторонь від формування світових цін на цю сировину, і ми повинні розробити цілий комплекс заходів, які дозволять нам активно впливати на ринкову кон'юнктуру", - заявив Путін.
"Міністерство економічного розвитку разом з Міненерго, Мінфіном пропонує скоротити вдвічі, до одного місяця розрахунковий термін дії експортного мита, щоб її рівень був максимально адекватний поточній ціні", - повідомив прем'єр. За його словами, існуюча методика встановлення мита розрахована на відносну стабільність цін, але "коли коливання цін набуло стрибкоподібний характер, назріла необхідність коректування цієї моделі".
Пізніше міністр енергетики Сергій Шматко на брифінгу повідомив, що зміни в закон про експортні мита на нафту повинні бути внесені до кінця місяця. За його словами, нове мито буде встановлено 1 грудня, але як воно буде розраховано, залежить від того, чи буде змінений закон. "Порядок вирахування експортного мита визначається законом... погоджені всі необхідні зміни в цей закон і ми розраховуємо, що до кінця листопада він набуде чинності", - сказав він.
У якості ще одного заходу підтримки сектора, з обіцянки нових пільг якому Путін почав свою діяльність на посаді прем'єра, може стати розширення застосування механізмів прискореної амортизації. "У рамках модернізації податкової системи проробляються пропозиції щодо розширення застосування механізмів прискореної амортизації", - сказав прем'єр-міністр, не назвавши конкретних заходів і підкресливши, що "вони значні".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас