Microsoft локалізує свої програмні продукти для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft локалізує свої програмні продукти для України

31
Міністерство науки та освіти України провело переговори із корпорацією Microsoft (США) щодо української локалізації програмних продуктів компанії, повідомив учора на прес-конференції в УНІАН міністр науки та освіти Василь Кремінь. За його даними, уже отримано текст меморандуму із відповідними пропозиціями, які зараз проробляються фахівцями Міннауки.
Він також зазначив, що на підставі меморандуму Microsoft обіцяє надати «навіть безкоштовно, десь до кінця березня» перші програмні продукти та «передати їх цивілізованим шляхом». Міністр підкреслив — незважаючи на те, що меморандум поки не підписано, при його обговоренні корпорація Microsoft дотримувалася позиції «сприяння більшому розвитку комп'ютеризації у сфері освіти в нашій країні».
Компанія Microsoft веде переговори із урядом України про можливість української локалізації текстового редактора Microsoft Word. Як повідомила прес-секретар представництва Microsoft у Росії Марія Пічахчі, терміни локалізації залежатимуть від успішності переговорів та часу, який буде на них витрачено. При цьому вартість української версії Microsoft Word не відрізнятиметься від вартості інших локалізованих версій (для країн Європи, Росії та ін.). За її словами, сума даного проекту не розкривається. Однак М. Пічахчі зазначила, що з боку Microsoft приводилася цифра $6-8 млн. «як вимірник», оскільки приблизно таку суму було свого часу витрачено корпорацією Microsoft «на замовлену первинну локалізацію іншої системи іншою мовою».
Раніше компанія Microsoft не локалізовувала (українізовувала) свої програмні продукти з ряду причин — у першу чергу через малі обсяги продажів легального програмного забезпечення компанії в Україні. З 1992 року в СНД діє представництво Microsoft, до задач якого входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження та локалізація новітніх технологій на території Азербайджану, Вірменії, Грузії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Росії, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану та України.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас