Росія, Іран і Катар готуються до другого раунду переговорів про створення газової ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, Іран і Катар готуються до другого раунду переговорів про створення газової ОПЕК

Енергетика
172
Росія, Іран і Катар почнуть у середу, 12 листопада другий раунд переговорів про створення газового картелю - аналога Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). Переговори пройдуть у столиці Катару Досі.
Про це говориться в повідомленні Національної іранської компанії з експорту газу (NIGEC).
Керуючий директор NIGEC Реза Касайзаде раніше заявляв, що створення картелю буде сприяти більш збалансованій ціновій політиці та стабільності на зростаючому ринку палива.
Країни, що володіють найбільшими у світі запасами природного газу, домовилися підсилити координацію дій на зустрічі в Тегерані в жовтні. За підсумками зустрічі Іран повідомив, що сторонами була досягнута принципова домовленість про створення "газового ОПЕК".
Імпортери газу, включаючи США і багато європейських країн, виступають проти створення газового еквівалента ОПЕК, вважаючи, що ціни повинні встановлюватися ринком.
Аналітики вважають, що організація країн-експортерів газу не зможе маніпулювати обсягами виробництва, на відміну від ОПЕК, але що її учасники зможуть обмінюватися інформацією про умови контрактів з покупцями.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас