Тижневий огляд фондового індекса ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тижневий огляд фондового індекса ПФТС

Фондовий ринок
232
ПФТС - індекс продовжив своє зростання майже протягом всього минулого тижня. З понеділка до середи включно індекс фондового ринку піднявся на 21.74%. У четвер та у п'ятницю ми спостерігали невелике падіння й, незважаючи на це, підйом індексу з початку листопада склав 13.73%.
Ринок пішов вгору на тлі сприятливих торгів на світових фондових майданчиках та українських фундаментальних новин стосовно надання кредиту МВФ і зміцнення гривні проти долара.
Рекордне зростання спостерігалося у вівторок, коли котирування індексу виросли на 13.97%, при цьому всі "блакитні фішки" закрилися в плюсі. "Піком" тижня була торговельна сесія в середу, коли ПФТС підскочив до оцінки 307.17 пунктів. У той же день більше широкий індекс українського фондового ринку UAI 50 зафіксував падіння своїх котирувань на 0.9%, що свідчило про запізнювання індексу ПФТС через відповідний розрахунок показника. У четвер і п'ятницю побоювання підтвердилися - ПФТС впав. Через падіння більш ніж на 5% керівництво біржі змушено було зупинити торги на одну годину.
У п'ятницю продовжилося зниження котирувань, але вже помірними темпами й за малих обсягів торгів. Вітчизняний індекс відреагував на осідання американських фондових індексів на 5% за четвер.
За такої тенденції можемо очікувати на подальший спад.
Євгеній Мурзак
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас