"Оранжеві" знайшли поклади нафти в Азовському морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Оранжеві" знайшли поклади нафти в Азовському морі

Енергетика
1023
"Росія зараз намагається одержати можливості на розробку шельфу Азовського моря та забезпечити своїм суднам вільне пересування по території України". Таку думку пресі висловив депутат пропрезидентського блоку "НУ-НС" Андрій Парубій.
"Старання Росії визнати Азовське море внутрішніми водами не в останню чергу виникло тому, що в шельфі моря є значні родовища нафти, які ще до кінця не досліджені", - заявив Парубій. "Україна протягом багатьох років намагається вирішити із РФ проблему демаркації сухопутних і морських кордонів. Росія не бажає чітко визначити наші спільні морські кордони, разом з тим Кремль хоче, всупереч нормам міжнародного права, оголосити Азовське море внутрішніми водами України і Росії. Подібний статус - внутрішніх вод двох держав - не передбачений у міжнародному праві", - відзначив також депутат.
Напередодні представник МЗС України Леонід Осаволюк заявив під час ефіру на телебаченні, що "Росія намагається змінити кордони в Керченській протоці, у Чорному та Азовському морях, підсунувши їх убік України і тим самим зменшити її територіальні води та заволодіти корисними копалинами".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас