Китай, Індія і Малайзія найменше постраждають від кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай, Індія і Малайзія найменше постраждають від кризи

453
Азіатські фінансові ринки на чолі з Китаєм, Індією та Малайзією, імовірно, мають в умовах фінансової кризи перевагу перед іншими країнами, що розвиваються, оскільки володіють більш істотними нагромадженнями, повідомляє Bloomberg.
Дослідження аналітиків з Bank of America Corp. говорять про те, що заощадження китайців перевищують 45% від ВВП і це могутньо підтримує економічне зростання. У Малайзії та Індії відзначені нагромадження, що перевищують 30% ВВП.
Найгірша ситуація склалася в Угорщині, із чиїх банків за короткий час люди вивели величезну частину вкладів, за чим відразу ж пішла термінова допомога від МВФ, СБ та ЄС у розмірі $25 млрд.
Туреччина і Південна Африка, у яких вклади населення займають менше 15% від ВВП, також перебувають у небезпеці, а ринкам цих країн буде потрібно більше часу, щоб прийти у свій звичний стан.
У нинішній ситуації, вважають аналітики Bank of America, "упевненість у внутрішній діловій активності буде найважливішим критерієм для зростання, а консолідація вкладів може потенційно надати споживачеві деяку захищеність від коливань ділових циклів''. На їхню думку, спад у світовій економіці насамперед відіб'ється на Туреччині, Південній Африці, Угорщині, Бразилії і Філіппінах.
Економічні системи, що розвиваються, були уражені в жовтні найбільшим за останні піввіку щомісячним зниженням цін на сировину, відповідно до показників Reuters/Jefferies CRB Index.
З липня 2007 року інвестори вивели з азіатських активів $93 млрд., що відповідає 54% всіх активів. У Бразилії "втеча інвесторів" не привела до настільки драматичних наслідків і цей показник зупинився на 24%.
Економічне зростання у Китаї впало до 9% в III кварталі, що є найповільнішим темпом розвитку економіки Піднебесної за останні 5 років. Основною причиною став різкий спад в американській економіці, що скоротила попит на китайський експорт.
В III кварталі цього року економіка США продемонструвала найбільше падіння з 2001 року. ВВП цієї країни знизився на 0,3%. Економісти з Bank of America прогнозують подальше падіння в американській економіці, що протриває, як мінімум, до початку наступного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас