Ющенко попросить закордонні банки підтримати ліквідність своїх "дочок" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко попросить закордонні банки підтримати ліквідність своїх "дочок" в Україні

759
Президент України Віктор Ющенко планує звернутися до материнських банків за кордоном, "дочки" яким знаходяться на території України, із проханням підтримати ліквідність цих банків, заявив заступник голови секретаріату президента Андрій Гончарук на брифінгу в Києві в четвер.
"Президент планує звернутися до материнських банків, закордонні "дочки" яких знаходяться в Україні з метою підтримки ліквідності цих банків, з метою підтримки того кредитного портфеля, що перебуває в розпорядженні цих банків", - сказав він.
А.Гончарук також повідомив, що на наступному тижні глава української держави продовжить консультації із представниками банківської системи і промисловості. Крім того, у найближчі тижні буде організовано кілька зустрічей із представниками іноземного бізнесу в Україні щодо їхньої подальшої присутності на українському ринку.
А.Гончарук висловив надію, що, незважаючи на кризу, Україна залишиться інвестиційно-привабливою країною. За його словами, всі сили будуть направлені на те, щоб ситуація в країні була "максимально стабільною".
Говорячи про зустріч президента України із представниками G7 та Єврокомісії в четвер, А.Гончарук відзначив, що вони готові підтримувати дії президента України і влади зі стабілізації економічної ситуації в країні.
А.Гончарук також додав, що посли G7 високо оцінили антикризову програму з подолання кризи в Україні. "Ці посли аплодували цьому рішенню і тим заходам, які перебувають у пакеті (в антикризовому пакеті - ІФ)", - підкреслив він.
А.Гончарук висловив думку, що наданий кредит Міжнародного валютного фонду Україні в розмірі $16,43 млрд - це так звана "подушка", що дає можливість при позитивному розвитку подій не використовувати її і гарантувати платоспроможність країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас