Експерт: Кожен десятий співробітник - кандидат на звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Кожен десятий співробітник - кандидат на звільнення

964
Кожен десятий співробітник - це людина, що не може і не хоче працювати, і, отже, у період фінансової нестабільності такі люди підлягати звільненню в першу чергу. Про це розповіла керуючий партнер компанії JVR Management Consulting Юлія Веретельникова.
Експерт посилається на легендарного Джека Уелча, керівника компанії General Electric, що вважав, що всі співробітники діляться на три категорії:
- співробітники, що відповідають "чотирьом правилам лідерства в GE": енергійні, що вміють мотивувати навколишніх, приймати складні рішення і завжди виконують взяті на себе зобов'язання; - "серце компанії" - компетентні фахівці, але менш ініціативні та енергійні; - ледарі, люди, які не можуть і не хочуть добре працювати.
Уелч стверджував, що в компанії ці категорії співробітників розподіляються в пропорції 20/70/10. "У спокійний час, коли підприємства і так непогано заробляють, керівництво багатьох компаній не сильно турбується із приводу ефективності управління персоналом, тому 10% "кандидатів на звільнення" так і залишаються працювати", - роз'ясняє Веретельникова.
В умовах фінансової кризи, зниження споживчої активності, менеджмент компаній починає замислюватися про оптимізацію бізнесу. Експерт наводить приклад: через звуження місткості ринку продажі компанії впали на 50%, але на зарплати співробітників іде та ж сума, що й колись. Отже, собівартість продукту або послуги компанії відносно її прибутку росте. У цьому випадку, говорить Веретельникова, невдоволення керівництва направлене не стільки на роботу конкретного працівника, а на систему керування персоналом у цілому.
За матеріалами:
газета Сейчас
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас