АМКУ: Нема підстав для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги на осінньо-зимовий період — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Нема підстав для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги на осінньо-зимовий період

393
На сьогоднішній день немає підстав для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги на осінньо-зимовий період. Про це на брифінгу заявив виконуючий обов'язки голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко.
Він відзначив, що виправдовувати зростання тарифів на житлово-комунальні послуги очікуваннями майбутніх інфляційних процесів і можливим збільшенням вартості енергоносіїв "є неприпустимим".
О.Мельниченко відзначив, що з початку цього року органи АМКУ завершили розслідування за 135 справами про порушення конкурентного законодавства з боку житлово-комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування.
"Не може бути підвищений хоч на 1 копійку будь-який тариф у сфері житлово-комунального господарства без економічного обґрунтування цього. Самі по собі інфляційні очікування в ситуації, коли інфляції як такої нема, або вона є мізерною, або очікування підвищення цін на енергоносії, не є підставою для того, щоб підвищувати тарифи в житлово-комунальній сфері", - відзначив О.Мельниченко
Він також додав, що звернувся з офіційними листами до керівників облдержадміністрацій, голови Ради міністрів Автономної республіки Крим та інших керівників областей із закликом утриматися від підвищення та встановлення економічно необґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас