Мінпраці і соцполітики реалізує проект ЄС з модернізації системи соціальних виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпраці і соцполітики реалізує проект ЄС з модернізації системи соціальних виплат

345
Міністерство праці та соціальної політики реалізує проект, підготовлений і профінансований ЄС, з модернізації системи соціальних виплат, повідомив заступник міністра праці та соціальної політики України Володимир Барабаш під час презентації проекту "Підтримка розробки середньострокової стратегії для поліпшення системи соціальних виплат" у Києві в четвер.
"Ми сподіваємося на те, що зможемо модернізувати систему соціальних виплат, що буде будуватися на ефективному використанні бюджетних коштів", - сказав він.
За словами представника Європейської комісії в Україні Мартіна Шнідера, даний проект є "ще одним кроком з наближення України до стандартів ЄС, зокрема в питаннях подолання бідності і розробки чіткої системи планування соціальних виплат у країні".
В.Барабаш підкреслив, що завдяки реалізації даного проекту "нам удасться реформувати структуру соціальних витрат на основі оцінки ефективності тих чи інших форм надання соціальної допомоги різним верствам населення ".
У рамках проекту планується вдосконалити систему збору та обробки інформації, що використовується в сфері забезпечення соціального захисту на регіональному і центральному рівні в Україні. Як відзначив М.Шнідер, "метою є перетворення існуючої, але не достатньої інформації, у централізовану і готову до використання базу даних".
Також планується створити сучасний центр зі збору та обробки інформації при профільному міністерстві. Робота центру буде полягати в координації статистики соціальних виплат, моделюванні і прогнозуванні. Планується, що даний центр буде об'єднаний у єдину систему з усіма відомствами, які надають дані.
"Нам удасться об'єднати і найбільш оптимально визначити необхідні витрати, які будуть існувати на центральному рівні та об'єднати з витратами на місцевому рівні, з тим щоб можна було гармонізувати витрати центральних і місцевих бюджетів", - сказав В. Барабаш.
Як повідомив М.Шнідер, бюджет проекту склав 3,4 млн. євро , а реалізувати проект в Україні планується до 31 грудня 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас