Ющенко закликає західні компанії інвестувати в українську економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає західні компанії інвестувати в українську економіку

551
Президент України Віктор Ющенко закликає західні компанії інвестувати в українську економіку. Про це він заявив під час зустрічі з послами країн Великої сімки і представником Єврокомісії, повідомляє прес-служба глави держави. Президент послався на позицію експертів, які прогнозують, що до кінця 2008 р. Україна зможе очікувати зростання ВВП до 6%.
На переконання В.Ющенка, це свідчить про те, що українська економіка має значний запас міцності. Він запросив банки, компанії, приватних інвесторів із країн G7 скористатися цією можливістю, у першу чергу інвестиційними можливостями в банківській сфері. Президент також назвав привабливою для іноземного капіталу енергетику, наприклад, добудовування Дністровської ГАЕС.
Президент відзначив, що "при будь-якому сценарії Україна впорається з викликами, які формуються сьогодні на валютному і фінансовому ринках".
Він запевнив також, що надана допомога з боку міжнародних фінансових інституцій буде використана винятково на цілі розвитку і структурної перебудови нашої національної економіки, рекапіталізацію банків, стабілізацію внутрішнього ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас