Мороз: МВФ відстоює інтерес долара, а не гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мороз: МВФ відстоює інтерес долара, а не гривні

1588
Прийняття парламентом антикризових законів - тимчасовий захід. Це фантом, і ніяких позитивів для пересічних громадян ці "рятувальні заходи" не принесуть. Таку думку висловив лідер СПУ Олександр Мороз.
На його думку, зараз потрібно рятувати не банки, а підтримати українську економіку, внутрішні ринки. О.Мороз вважає, що поки вітчизняна продукція не стане затребуваною усередині країни - ніякі антикризові документи, що від парламенту, що від РНБО не допоможуть.
"В обмін на транші Міжнародний валютний фонд вимагає заморозити збільшення зарплат, урізати соціальні виплати, і що найнебезпечніше - вимагає почати продаж земель сільськогосподарського призначення. Це неприпустимо, і СПУ має намір боротися проти того, щоб українці перетворилися в рабів на власній землі", - сказав він.
Лідер СПУ підкреслив, що всі сили необхідно зосередити на підтримці промисловості (металургія, хімічна галузь, вугільна), пошуку нових ринків збуту української продукції.
"Нинішній уряд і прем'єр цього зробити не в змозі: Тимошенко прогледіла кризу ще навесні, хоча її ознаки були очевидні. Але вона занадто була зайнята боротьбою із президентом, політичними інтригами", - сказав О.Мороз.
Він також відзначив, що сьогодні необхідно поставити на посаду прем'єра політично нейтрального фахівця, професіонала в сфері економіки, а не популістів нинішнього Кабміну.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас