НБУ роз'яснив, що ІСІ мають право достроково вилучати депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ роз'яснив, що ІСІ мають право достроково вилучати депозити

2240
Національний банк України затвердив роз'яснення відносно права інститутів спільного інвестування (ІСІ) достроково вилучати депозити. Як повідомляє сайт Української асоціації інвестиційного бізнесу, дане роз'яснення було дано у відповідь на відповідне звернення Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ).
Відповідно до отриманої інформації, заборона Нацбанку на дострокове зняття коштів з банківських рахунків не поширюється на ІСІ.
Так, у тексті роз'яснення відзначається, що заборона НБУ "не поширюється на операції інститутів спільного інвестування відкритого типу, інститутів спільного інвестування інтервального типу, пов'язані з виконанням зобов'язань відповідного ІСІ щодо обов'язкового викупу власних цінних паперів на вимогу інвестора, і на операції недержавних пенсійних фондів, пов'язані з виконанням зобов'язань відповідного недержавного пенсійного фонду щодо здійснення виплат своєму учасникові".
Як повідомлялося, Національний банк України своєю постановою №319 від 11 жовтня 2008 року заборонив дострокове розірвання договорів по вкладах банківських депозитів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас