Бойко допускає збереження на нинішньому рівні ціни російського газу для України в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко допускає збереження на нинішньому рівні ціни російського газу для України в 2009 році

Енергетика
359
Народний депутат України, екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко допускає, що при збереженні тенденції зниження ціни на нафту на світових ринках ціна російського газу для України в 2009 році збережеться на рівні нинішньої ціни - 179,5 дол. за тис. куб. м. Про це він сказав в ефірі радіо "Ера".
"Ми дійсно можемо очікувати, якщо продовжиться ця тенденція, якщо не зменшення, то хоча б збереження ціни (на нафту - ред.) на нинішньому рівні, то ціна на газ повинна бути не вищою, ніж та, котру ми залишили торік - 179 доларів", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи може ціна на російський газ для України в 2009 році зберегтися на нинішньому рівні. При цьому він нагадав, що ціна на російський газ для України жорстко прив'язана до ціни на нафту.
На думку Ю.Бойка, в умовах нестабільного курсу долара доцільно розглянути питання про максимальний перехід на розрахунки в національній валюті. "Я вважаю, що перехід на іншу валюту в розрахунках (за постачання газу - ред.) потрібно робити тільки якщо: по-перше, буде політична стабільність, по-друге, це буде корисно для української економіки," - відзначив він. Ю.Бойко також допустив імовірність переходу на розрахунок за газ у російській валюті, у випадку, якщо це буде вигідно Україні.
Як повідомлялося, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина прогнозує підписання контрактів з російським газовим монополістом ВАТ "Газпром" на постачання природного газу в Україну на 2009 рік у листопаді. Раніше "Нафтогаз України" і "Газпром" домовилися про перехід на ринкові ціни на газ до 2012 року. Сторони також домовилися до 1 листопада підписати довгостроковий контракт на постачання газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас