Криза вибила Газпром з десятки найбільших компаній світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза вибила Газпром з десятки найбільших компаній світу

579
Найбільші компанії із країн, що розвиваються, усього за кілька місяців світової кризи значно подешевшали і не зуміли втриматися в десятці найдорожчих корпорацій світу. Винятком не став і російський Газпром - він опустився із третього місця у світі на 37-е.
Єдиною компанією, що поки зуміла втримати свої позиції, є китайська PetroChina. Вона посідає друге місце у світі, поступаючись тільки американській нафтовій корпорації Exxon Mobil. За підсумками торгів 4 листопада компанія зі США коштувала на ринку більше $400 мільярдів.
Слідом за Exxon Mobil і PetroChina у рейтингу найдорожчих компаній світу йдуть американські Wal-Mart, Microsoft, General Electric, Procter & Gamble, Johnson & Johnson і Berkshire Hathaway. Бразильська Petrobras опустилася із шостого місця на 38-е. Із числа найбільших корпорацій світу вилетіли також китайські China Mobile і банк ICBC.
Світова фінансова криза, що почалася в США та інших розвинених країнах, у значній мірі вдарила і по країнах, що розвиваються, тому що інвестори при перших ознаках нестабільності взялися виводити свої активи на більш надійні ринки. Крім того, багато країн, що розвиваються, залежні від експорту сировини, зазнали значні збитки через уповільнення темпів зростання світової економіки і, отже, падіння попиту на нафту та метали.
Газпром - найбільша компанія Росії. Її капіталізація ще навесні 2008 року перевищувала $360 млрд. У жовтні вартість компанії опустилася нижче $100 млрд. За підсумками торгів 1 листопада на РТС капіталізація Газпрому склала $121 млрд.
Нагадаємо, 29 жовтня Газпром ухвалив рішення щодо продажу своєї частки в Газпромбанку, третьому за розміром банку в Росії.
Раніше повідомлялося, що російський газовий концерн Газпром у першому кварталі 2009 року буде продавати газ у Європу приблизно по 350-400 доларів за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас