Медведєв не зможе продовжити собі термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв не зможе продовжити собі термін

587
Зміни термінів дії мандата президента Росії і Державної думи РФ не поширюються на теперішнього главу держави і парламент. Про це заявила начальник державно-правового управління президента РФ, помічник глави держави Лариса Бричева.
За її словами, зміни в Конституцію Росії щодо термінів повноважень президента РФ не вимагають референдуму, досить конституційного закону.
"Зміни у відповідні глави Конституції РФ, що стосуються термінів повноважень президента Росії і Держдуми, проводяться в порядку, передбаченому для прийняття федерального конституційного закону, і набувають чинності після їх схвалення органами законодавчої влади не менш ніж у двох третинах суб'єктів РФ", - сказала Бричева.
Таким чином, референдум для прийняття цих змін Конституцією не передбачається, пояснила вона.
Що стосується мандата президента РФ і Державної думи, то будь-яка зміна термінів його дії не поширюється на теперішнього президента і даний склад Держдуми, відзначив начальник державно-правового управління.
Нагадаємо, президент РФ Дмитро Медведєв, виступаючи з першим посланням Федеральним Зборам, запропонував збільшити термін повноважень глави держави і Держдуми до шести та п'яти років відповідно.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас