Іран: ОПЕК може знову знизити видобуток, якщо потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран: ОПЕК може знову знизити видобуток, якщо потрібно

Енергетика
129
Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), можливо, буде потрібно знову скоротити видобуток нафти, але поки занадто рано говорити про те, чи необхідне нове скорочення. Таку думку висловив керуючий картелю від Ірану Мохаммед Алі Хатібі.
"Занадто рано говорити, чи було листопадове скорочення видобутку нафти в країнах ОПЕК успішним. Ми повинні чекати і дивитися. Але якщо ціни на нафту продовжать падіння, тоді буде потрібне додаткове скорочення", - заявив Хатібі. ОПЕК вирішила знизити виробництво "чорного золота" з 1 листопада на 1,5 млн. барелів на добу після того, як нафта вдвічі подешевшала, відступивши з липневого піка вище $147 за барель.
"Іран та інші члени ОПЕК не могли уникнути угоди про зниження видобутку. Створення рівноваги між попитом на нафту і пропозицією - це пріоритет ОПЕК", - відзначив Хатібі.
Раніше сьогодні Венесуела заявила, що запропонує нове скорочення на 1 млн. барелів на добу на наступному засіданні картелю, що відбудеться в грудні. 1 листопада, міністр нафтової промисловості Ірану Голамхоссейн Нозарі сказав, що ОПЕК проведе ще одне екстрене засідання, якщо ціни впадуть ще нижче.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас