Австралія, Корея оголошують кроки з підтримки ринків, у Бразилії зливаються банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія, Корея оголошують кроки з підтримки ринків, у Бразилії зливаються банки

Казна та Політика
352
Грошова влада розвинених і країн, що розвиваються, повідомляє про все нові кроки з підтримки фінансових ринків та окремих банків, стимулюючи позитивний настрой на світовому ринку.
Центральний банк Австралії у вівторок здивував інвесторів несподівано різким зниженням процентної ставки, зменшивши її на 0,75 процентного пункту - до 5,25%. ЦБ країни вже втретє за місяць проводить пом'якшення політики.
Південна Корея оприлюднила деталі програми, обсяг якої становить $11 млрд, з підтримки економіки країни. План містить у собі податкові пільги та окремі програми з фінансування економічних проектів за рахунок бюджетних коштів.
У той же час у жовтні валютні резерви Кореї впали на рекордну за 10 років величину - до $212 млрд із $240 млрд.
У Бразилії оголошено про злиття двох найбільших банків - Itau Holding Financeira та Uniao de Bancos Brasileiros за рахунок обміну акціями. Нова кредитна організація з активами $260 млрд стане найбільшою в Латинській Америці. Акції двох банків у понеділок різко виросли на цій новині.
Заходи світових ЦБ з уливання ліквідності вже починають давати ефект. Ставка Libor по тримісячних кредитах у доларах у понеділок упала до 2,85875%, тобто до рівня 15 вересня, коли почалася нинішня фаза кризи на кредитом ринку після краху Lehman Brothers.
Акції emerging markers ростуть також за рахунок рішення Міжнародного валютного фонду подвоїти обсяг кредитів країнам, що розвиваються, кроків Федерального резерву з надання доларової ліквідності центральним банкам Мексики, Бразилії, Кореї.
Минулого тижня фондовий індекс MSCI Emerging Markets виріс на 20%, у понеділок - на 2,5%.
Однак, з огляду на розростання кризових явищ в економіці, поки рано говорити про розворот, вважають багато експертів. Так, RBC Capital знизив прогнози економічного зростання для Бразилії на 2009 рік до 2,5% з 4%, Росії - до 4% з 6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас