Квартальний прибуток BMW знизився на 63% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартальний прибуток BMW знизився на 63%

338
Автомобілебудівна компанія BMW оголосила, що її чистий прибуток у третьому кварталі впав на 63%,оскільки споживачі неохоче купують її спортивні машини та автомобілі класу люкс в умовах економічної нестабільності, а вартість кредитів утрудняє компанії запозичення, повідомляє Associated Press.
Компанія заявила, що її чистий прибуток у липні-вересні впав до 298 млн. євро в порівнянні з 803 млн. євро в аналогічний період минулого року.
"Наслідки світової фінансової кризи і спаду в глобальній економіці зробили значний негативний вплив на показники автомобільної індустрії", - говориться в заяві BMW.
Продажі в третьому кварталі знизилися на 9%, до 12,6 млрд. євро, у порівнянні з 14 млрд. євро в аналогічний період минулого року.
Компанія заявила, що не може дати конкретний прогноз.
"У зв'язку з погіршенням фінансової кризи в цей час неможливо робити стабільні прогнози на решту нинішнього року і більш пізній період", - говориться в заяві BMW.
Компанія додала, що обсяг виробництва в цілому впав у третьому кварталі на 10%, до 335 тисяч автомобілів у порівнянні з 372 тисячами в аналогічний період минулого року.
Однак у дивізіоні мотоциклів зростання виробництва склало 15%, а поставки компакта Mini виросли на 1,4%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас