Створення "газової ОПЕК" перенесено на 2009 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення "газової ОПЕК" перенесено на 2009 рік

Енергетика
129
Зустріч для заснування газового картелю за образом і подобою організації країн-експортерів нафти ОПЕК, запланована на середину листопада, не відбудеться.
17 і 18 листопада в Москві повинен був відбутися форум, під час якого найбільші експортери природного газу Росія, Іран і Катар збиралися заснувати газовий картель. Однак, за інформацією, що надійшла з російського газового концерну "Газпром", зустріч перенесена на 2009 рік.
Про перенесення зустрічі повідомив німецькому виданню Die Welt прес-секретар концерну "Газпром" Сергій Купріянов. При цьому він підкреслив, що це рішення було прийнято не "Газпромом", а всіма зацікавленими сторонами та обґрунтовується необхідністю вироблення спільних позицій із приводу газового експорту. За інформацією видання Die Welt, один зі спірних моментів полягає в місці розташування штаб-квартири нової організації. Серед кандидатів називаються Москва і столиця Катару Доха.
"На мій погляд, це скоріше позитивне рішення. Чим краще підготовлена зустріч, тим кращі результати вона принесе. Тепер всі учасники зможуть спокійно обміркувати свої позиції", - підкреслив Купріянов.
Прагнення створити "газову ОПЕК", уже стало предметом критики з боку Євросоюзу, що побоюється, що подібний картель завдасть шкоди інтересам споживачів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас