АМКУ рекомендував трьом основним виробникам соняшникової олії знизити оптово-відпускні ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендував трьом основним виробникам соняшникової олії знизити оптово-відпускні ціни

542
Антимонопольний комітет України рекомендував трьом основним виробникам соняшникової олії - ДП "Сантрейт", ТОВ "Кернел-Трейд" і ЗАТ "Пологівський маслоекстракційний завод" знизити оптово-відпускні ціни на продукцію адекватно зниженню цін на сировину.
Як повідомила головний фахівець департаменту розслідування справ в агропромисловому комплексі Наталя Ковальчук, із серпня по жовтень поточного року в Україні відбулося істотне зниження закупівельних цін на соняшник. Зокрема, у жовтні ціни на насіння соняшника знизилися на 41% проти серпня поточного року, при цьому соняшникова олія, що реалізувалося в роздробі, за аналогічний період подешевшала всього лише на 2,7%.
За словами Н.Ковальчук, незначне зниження роздрібних цін на олію не відповідає значному зниженню цін на сировину. На думку фахівця АМКУ, є підстави для подальшого зниження цін на соняшникову олію.
У зв'язку із цим АМКУ рекомендував трьом основним операторам ринку знизити оптово-відпускні ціни на свою продукцію адекватно зниженню цін на сировину. Як сказав в. о. голови комітету Олександр Мельниченко, Комітет дав завдання, щоб протягом 20 днів компанії знизили ціни на соняшникову олію, що привело б до зниження цін у роздрібній мережі.
Також він відзначив, що у випадку подальшого збереження подібного цінового диспаритету АМКУ буде мати підстави перевірити дії інших учасників цього ринку на предмет можливих порушень конкурентного законодавства. Крім того, О.Мельниченко додав, що у випадку якщо підприємства будуть зазнавати утиску з боку інших суб'єктів господарювання, зокрема торговельних мереж, Комітет готовий захистити їх від таких неправомірних дій, зокрема в тому, що стосується договорів з торговельними мережами.
Нагадаємо, ТОВ "Кернел-Трейд" і ДП "Сантрейт" сплатили в держбюджет штраф у розмірі 2 млн. грн. за необґрунтоване підвищення оптово-відпускних цін на соняшникову олію торік.
ДП "Сантрейд" реалізовує торговельні марки "Олейна", "Золота краплинка" та "Олейна вітамінна", ТОВ ”Кернел-Трейд" - торговельні марки "Щедрий дар", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька", ЗАТ "Пологівський маслоекстракційний завод" - торговельну марку "Славія".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас