Експерт: Є всі передумови для корекції на світових фондових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Є всі передумови для корекції на світових фондових ринках

Фондовий ринок
1411
Зараз є всі передумови для корекції на світових фондових ринках. Таку думку висловив директор Відділу стратегії ринку акцій ІК "ASTRUM Інвестиційний Менеджмент" Олег Неплях.
Зокрема експерт вважає, що негативні економічні очікування на тлі достатніх низьких цінових рівнів на розвинених ринках можуть привести до формування бокового тренду на фондових майданчиках.
При цьому він відзначив, що в основному на пониження індексів чинитимуть вплив економічні дані. Так, очікується, що в четвертому кварталі ВВП Єврозони продовжить падати і за підсумками 2008 року приріст ВВП знизиться до 1,2%. Крім того, макроекономічні дані по США за жовтень, що почали виходити, свідчать про істотні проблеми в реальному секторі. Наприклад, індекс ділового оптимізму ISM впав до 38,9 (прогнозувалося зниження до 41,5) проти 43,5 у вересні, а внутрішні продажі автомобілів скоротилися на 32% на тлі проблем із споживчим кредитуванням.
Говорячи про динаміку українського фондового ринку, О.Неплях відзначив, що він рухатиметься синхронно зі світовими ринками. У той же час він вважає, що у випадку якщо світові ринки відкладуть падіння і покажуть невеликий приріст, то і вітчизняний індекс ПФТС може показати нейтрально-позитивну динаміку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас