Експерт: Український авторинок переформатується у зв'язку зі світовою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український авторинок переформатується у зв'язку зі світовою кризою

3284
Український автомобільний ринок буде переформатовуватися у зв'язку зі світовою економічною кризою. Про це президент компанії "АІС" Дмитро Святаш заявив сьогодні в ході круглого столу. За його словами, люди, які хотіли придбати автомобіль у ціновому сегменті 20-30 тис. дол., будуть купувати автомобілі за 10-15 тис. дол. у зв'язку зі скороченням обсягів кредитування.
Крім того, за словами Д.Святаша, спостерігається спад виробництва практично в усіх сегментах автомобільного ринку. "Потрохи йдемо до стагнації українського автомобільного ринку", - сказав він.
Водночас, на думку Д.Святаша, здешевлення автомобілів поки не очікується. Він зазначив, що для виходу з кризи слід запровадити введення квот на імпорт автомобілів, причому дозволи на імпорт мають видаватись за наявності контракту із виробниками. На думку Д.Святаша, такий механізм дасть змогу закрити "сірий імпорт". Крім того, за його словами, необхідно законодавчо врегулювати вторинний ринок автомобілів та встановити граничний термін експлуатації автомобілів і забезпечити можливість їхньої утилізації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас