З грудня Україна може відмовитися від імпорту електроенергії з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З грудня Україна може відмовитися від імпорту електроенергії з Росії

Енергетика
931
Міністерство палива та енергетики прогнозує припинення імпортних поставок електроенергії з Росії з 1 грудня. Про це під час 12 міжнародного форуму "Нафта та газ" у Києві повідомив перший заступник міністра палива та енергетики Олег Бугаєв.
"Не можна зупинити імпорт відразу,... але я думаю, що буде досягнута домовленість про припинення імпорту з 1 грудня", - сказав він.
За його словами, причинами припинення імпорту є нагромадження достатньої кількості вугілля на складах теплових електростанцій, а також зниження споживання електроенергії усередині країни.
За словами прес-секретаря Мінпаливенерго Фента Ді, у цей момент потужність постачання електроенергії в Україну знижена з 500 Мвт до 200 Мвт.
Як повідомлялося, 15 вересня Україна почала імпортувати електроенергію з Росії.
Рішення про імпорт прийнято у зв'язку з необхідністю нагромадження достатньої кількості вугілля на складах теплоелектростанцій до опалювального сезону 2008-2009.
У вересні запаси вугілля на складах теплових електростанцій збільшилися в порівнянні із серпнем на 8,88%, або на 0,188 млн. тонн до 2,306 млн. тонн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас