Аналітики: Українські металурги продовжують скорочувати виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Українські металурги продовжують скорочувати виробництво

1014
Міністерство промислової політики опублікувало попередні дані про виробництво сталі українськими підприємствами в січні-жовтні 2008 р., згідно з якими випуск сталі і готового прокату скоротився на 6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 33,5 млн. тонн і 28,1 млн. тонн відповідно.
"Як очікувалося, значне зниження обсягів виробництва, що почалося в серпні, слідом за обваленням цін на сталь істотно вплинуло на діяльність українських металургійних підприємств. Лише Алчевському металургійному комбінату вдалося показати вражаюче зростання виробництва. Випуску готового прокату на цьому підприємстві збільшився на 22% у порівнянні із січнем-жовтнем 2007 р. до 3,5 млн. тонн завдяки запуску нового кисневого конвертера", - коментує Ісмаїл Сафаралієв, аналітик Foyil Securities.
Єнакіївський металургійний завод і "Метален" збільшили виробництво готового прокату всього на 2,3% (до 2,3 млн. тонн), у той час як інші підприємства галузі продемонстрували істотне зниження. Зокрема, найбільше скорочення виробництва було зафіксовано на підприємстві "Арселорміттал Кривий Ріг" і Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча, які знизили випуск на 18,8% і 14,7% до 4,8 млн. тонн та 3,8 млн. тонн відповідно.
За словами аналітика, "Запоріжсталь" і Дніпродзержинський металургійний комбінат ім. Дзержинського продемонстрували відносно помірне скорочення обсягів виробництва за 10 місяців - на 9,7% і 9,8% до 2,8 млн. тонн та 2,3 млн. тонн відповідно. "Азовсталь" у зазначений період зберіг обсяги випуску готового прокату на рівні 4,6 млн. тонн, у той час як виробництво на "Дніпроспецсталі" упало всього на 0,8% до 260 тис. тонн готового прокату. Ми очікуємо, що загальний обсяг виробництва в галузі в 2008 р. складе 38,5 млн. тонн, що на 10% менше, ніж торік.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас