Акції "проблемних" банків обмінюватимуться на облігації внутрішньої позики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції "проблемних" банків обмінюватимуться на облігації внутрішньої позики

1323
Акції "проблемних" банків обмінюватимуться на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП).
Про це йдеться в прийнятій сьогодні на засіданні уряду ухвалі про порядок участі держави в збільшенні капіталізації українських банків, передає кореспондент РБК-Україна.
Документом передбачається викуп ОВДП Нацбанком за номінальною вартістю. При цьому передбачається виходити з поточної прибутковості облігацій, а також облікової ставки НБУ, що діє на той момент. Повноваження з ухвалення рішення про обмін акцій банку на ОВДП надаються Міністерству фінансів, до якого із відповідною пропозицією повинен звернутися Нацбанк.
Відзначимо, 29 жовтня ц.р. президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко висловив думку, що НБУ повинен розробити критерії, відповідно до яких ухвалюватимуться рішення про підвищення капіталізації банків за рахунок кредиту МВФ.
Раніше повідомлялося, що Мінфін планує до кінця 2008 р. випустити облігації внутрішньої державної позики. За словами голови Мінфіну Віктора Пинзеника, державні цінні папери будуть випущені в обсязі, "достатньому для того, щоб закрити гарячі і проблемні питання, які можуть виникнути в бюджеті".
Один з комерційних банків - дніпропетровський банк "Кредит-Дніпро"- вже заявив про випуск з 7 листопада п'ятирічних облігацій на 200 млн грн. Кошти залучаються для кредитування українських підприємств і фізичних осіб. Цінні папери випускаються однією серією Е в кількості 200 тис. штук номіналом 1 тис. грн. Прибутковість облігацій на перших два процентні періоди встановлена в 16,5% річних.
Нагадаємо, 20 жовтня 2008 р. Рада нацбезпеки і оборони ухвалила рішення про створення державного стабілізаційного фонду в рамках антикризового плану дій. За словами Президента України Віктора Ющенка, наповнення стабфонду планується здійснити за рахунок коштів від приватизації, а також від розміщення державних цінних паперів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас