Литва і Польща виступили за призупинення переговорів ЄС з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва і Польща виступили за призупинення переговорів ЄС з Росією

518
Президенти Литви та Польщі виступили за призупинення переговорів ЄС із Росією за договором про партнерство та співробітництво до повного виводу російських військ з території Грузії.
Про це говориться в спільній заяві президента Литви Валдаса Адамкуса і президента Польщі Леха Качинського, що вийшла за підсумками сьогоднішньої зустрічі двох лідерів у Вільнюсі, передає Reuters.
"Ми переконані, що на тлі тривалої окупації грузинської території буде занадто поспішним відновлювати переговори з Росією щодо нової угоди про партнерство і співробітництво", - говориться в документі. "Ми підкреслюємо, що переговори можуть відновитися тільки після того, як Росія відведе свої війська на позиції, що займала до 7 серпня ц.р.".
Нагадаємо, 28 жовтня ц.р. голова МЗС Франції Бернар Кушнер заявив, що розраховує, що РФ та ЄС установлять новий календар переговорів щодо угоди про партнерство і співробітництво на саміті в Ніцці 13 листопада 2008 р. "Якщо до 13 листопада нічого незвичайного не відбудеться, я думаю, ми встановимо новий календар", - заявив Б.Кушнер на прес-конференції за підсумками засідання постійної ради партнерства між Росією і ЄС у Санкт-Петербурзі, у якому також взяв участь міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.
Переговори щодо нового базового договору про співробітництво між РФ та ЄС були припинені через початок збройного конфлікту на Кавказі в серпні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас