Київський метрополітен оголосив про введення нових тарифів на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський метрополітен оголосив про введення нових тарифів на проїзд

Казна та Політика
1830
Нові тарифи на проїзд у столичному метрополітені вводяться 4 листопада, говориться в повідомленні, розміщеному на веб-сайті комунального підприємства "Київський метрополітен".
Тарифи (50 коп. за одну поїздку) залишаться незмінними в проїзних квитках на рік та у реалізованих проїзних квитках на листопад поточного року. Проїзні квитки на основі безконтактних карток на термін дії і на кількість поїздок, придбані до введення нових тарифів, також залишаються дійсними.
Із введенням нових тарифів на перевезення пасажирів у метрополітені вводяться в обіг жетони нового зразка блакитного кольору. Одночасно із цим жетони зеленого кольору вилучаються з обігу, і вже 4 листопада недійсні. До 3 грудня 2008 року у всіх касах метрополітену буде тривати обмін невикористаних жетонів зеленого кольору на нові блакитного кольору в співвідношенні 4 до 1. Гроші за невикористані жетони зеленого кольору не повертаються. Обмін жетонів у кількості до 20 шт. буде проводитися у всіх касах метрополітену, більше 20 шт. - у касі станції "Майдан Незалежності". Таке обмеження вводиться для запобігання створення великих черг біля кас.
Отже, одна поїздка в метрополітені за жетоном буде коштувати 2 грн. При цьому тариф, залежно від кількості поїздок, які пасажир оплачує за допомогою пластикової безконтактної картки, буде мати гнучку систему знижок і буде визначатися в такий спосіб: від 1 до 20 поїздок включно тариф за одну поїздку буде становити 2 грн; від 21 до 30 поїздок включно - 1,9 грн; від 31 до 40 поїздок - 1,8 грн; від 41 до 50 поїздок включно - 1,7 грн.
Залишається незмінною заставна вартість пластикової безконтактної картки - 7 грн. У цілому максимальна загальна кількість поїздок, придбаних пасажиром на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50.
Пасажирам важливо знати, що термін дії пластикової безконтактної картки становить 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення, незалежно від кількості невикористаних поїздок. При цьому вартість невикористаних поїздок, які залишилися на пластиковій картці, термін дії якої закінчився, не повертається.
Вартість проїзних квитків у метрополітені буде становити: на 15 днів - 41 грн, на 30 днів - 80 грн, на другу половину місяця - 41 грн. Вартість проїзного для студентів вузів та учнів професійно-навчальних закладів денної форми навчання на місяць буде становити 41 грн; для учнів шкіл на місяць - 21 грн, на другу половину місяця - 11 грн.
Метрополітен відзначає, що проїзні квитки терміном на 15 та 30 днів починають діяти з дати першої активації в автоматичних контрольних пунктах, яку необхідно здійснити протягом 15 днів з дати придбання. У протилежному випадку проїзний квиток вважається невикористаним і його вартість не повертається.
Вартість сполучених проїзних квитків на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) буде становити: на місяць - 130 грн, на другу половину місяця - 65 грн. Аналогічні проїзні для студентів вузів та учнів професійно-навчальних закладів денної форми навчання будуть коштувати на місяць 65 грн; для учнів шкіл такі квитки на місяць обійдуться в 33 грн, на другу половину місяця - в 17 грн.
Вартість сполучених проїзних квитків на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) буде становити: на місяць - 199 грн, на другу половину місяця - 100 грн. Ці проїзні для студентів вузів та учнів професійно-навчальних закладів денної форми навчання будуть коштувати на місяць - 100 грн; для учнів шкіл місячний квиток буде коштувати 50 грн, на другу половину місяця - 26 грн.
Вартість проїзних квитків на квартал буде становити: на один вид транспорту (метрополітен) - 199 грн, на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 325 грн, на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 499 грн.
Вартість проїзних квитків на рік буде становити: на один вид транспорту (метрополітен) - 365 грн, на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 575 грн, на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 799 грн. Для студентів вузів та учнів професійно-навчальних закладів денної форми навчання такі проїзні будуть коштувати на один вид транспорту (метрополітен) - 183 грн, на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 288 грн, на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 400 грн. Для учнів шкіл їхня вартість буде становити на один вид транспорту (метрополітен) - 92 грн, на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 144 грн, на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 200 грн.
Як відзначається в повідомленні, термін дії проїзних квитків на рік установлюється з 1 січня до 31 грудня 2009 року та закінчується 31 грудня незалежно від дати придбання. У той же час додатково вводяться проїзні квитки на 12 місяців терміном дії з 1 грудня 2008 року по 30 листопада 2009 року, вартість яких установлюється на рівні вартості проїзних квитків на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас