Антимонопольний комітет висунувся по маршруту "Київпастрансу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет висунувся по маршруту "Київпастрансу"

Казна та Політика
1576
Антимонопольний комітет учора заявив про порушення справи відносно комунального підприємства "Київпастранс". АМКУ звинувачує підприємство в тому, що воно не надало документи, що регламентують перегляд тарифів на проїзд у муніципальних маршрутних таксі, а Київську міську державну адміністрацію - у тому, що розпорядження про підвищення тарифів не було зареєстровано в Міністерстві юстиції, а виходить, його можна вважати неправомірним.
За словами в. о. голови Антимонопольного комітету (АМКУ) Олександра Мельниченка, КП "Київпастранс" не надало його відомству копій угод, укладених між підприємством і головним управлінням транспорту Київської міської державної адміністрації (КМДА), згідно з якими вносяться зміни у вартість проїзду. Відповідно до чинного законодавства за подібні дії передбачається штраф до 1% річного доходу підприємства. "Така безвідповідальна позиція перевізника-монополіста дає підстави засумніватися в правомірності підвищення тарифів, а спроби затягти процес установлення істини в цьому питанні не допоможуть підприємству уникнути відповідальності", - відзначив Олександр Мельниченко.
Раніше прес-служба АМКУ поширила заяву про те, що рішення КМДА про підвищення тарифів ще не пройшло державну реєстрацію в Міністерстві юстиції. Через те, що вступ документа в силу можливий тільки через десять днів після реєстрації, введення нових тарифів з 1 листопада неправомірно.
Мельниченко також повідомив, що першому віце-прем'єрові Олександру Турчинову було направлено листа із пропозицією створити робочу групу для перевірки правомірності дій КМДА щодо підвищення тарифів на проїзд у муніципальному транспорті. До складу робочої групи повинні ввійти представники Міністерства юстиції, Міністерства економіки, Міністерства транспорту та зв'язку та АМКУ. "Поки робоча група буде вивчати ситуацію, тарифи повинні залишатися колишніми", - сказав він.
"Ми дуже сподіваємося на підтримку першого віце-прем'єра. Якщо міська влада надасть всі відповідні документи оперативно, робоча група зможе зробити висновки протягом декількох днів. Справу відносно 'Київпастрансу' уже порушено, підприємство не надало документи, тому незалежно від його подальших дій на нього буде накладений штраф", - пояснив начальник прес-служби АМКУ Богдан Якимюк. У КП "Київпастранс" пояснити дану ситуацію не змогли, пославшись на те, що "всі керівники зараз перебувають на нараді і прокоментувати заяву АМКУ нема кому".
У прес-службі КМДА повідомили, що АМКУ одержав всю інформацію, необхідну для того, щоб зробити висновки про обґрунтованість підвищення тарифів. Інформацію про створення міжвідомчої робочої групи начальник прес-служби КМДА Олександр Івахнюк назвав черговою необґрунтованою політичною заявою і відзначив, що "це не перша подібна заява АМКУ і, як і всі попередні, наслідків вона, швидше за все, мати не буде".
У той же час у прес-службі першого віце-прем'єра Олександра Турчинова факт одержання листа від АМКУ вчора не підтвердили.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас