Розкрито список власності Романа Абрамовича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкрито список власності Романа Абрамовича

1266
Королівський суд Лондона розкрив список власності найбільшого російського мільярдера Романа Абрамовича, повідомляє в понеділок газета Guardian. Документ був підготовлений у зв'язку з поданим проти Абрамовича позовом, пов'язаним зі справою компанії "Югранефть". Позов був відхилений на підставі того, що Абрамович не проживає постійно на території Великобританії і не є податковим резидентом цієї країни.
В 134-сторінковому документі, підготовленим суддею Крістофером Кларком, детально описуються "міжконтинентальні" володіння олігарха, "хитросплетіння" бізнесу власника футбольного клубу "Челсі", а також указується число днів, проведених ним в Об'єднаному Королівстві. Як повідомляє видання, олігарх володіє двома особняками на гірськолижному курорті в США (у штаті Колорадо), шато у Франції, віллами на Сардинії та острові Сен-Барт на Карибах, будинком, у якому жив Леонід Брежнєв у Москві, а також "розкішним історичним будинком", узятим у довгострокову оренду в російської влади. Із чотирьох будинків у Великобританії, три Абрамович віддав колишній дружині після розірвання шлюбу торік. Крім того, він має кілька літаків, яхт, вертольотів та автомобілів.
"Він проводить час у Росії більш, ніж будь-де, його особисті інтереси зосереджені в Росії", - сказав суддя. У судовому документі повідомляється, що в 2007 році Абрамович провів на території Великобританії в цілому 57 днів і ці візити в основному були пов'язані з футбольним клубом "Челсі".
При цьому відзначається, що Абрамович не розраховує на одержання прибутку від клубу. "Це його хобі, а не бізнес", - сказав суддя Кларк. За його словами, Абрамович вклав у клуб сотні мільйонів фунтів стерлінгів й очікувати повернення такої суми не здається можливим. За даними Guardian, для переміщення між Великобританією, Росією, Європою і Карибськими островами Абрамович зафрахтував кілька приватних літаків та яхт. Для поїздок по Європі він використовує приватні вертольоти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас