Закордонний автомобіліст без поліса "Зелена карта" заплатить подвійну ціну при в'їзді у РФ у 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закордонний автомобіліст без поліса "Зелена карта" заплатить подвійну ціну при в'їзді у РФ у 2009р

499
Держдума обговорює законопроект, що регулює відносини з тими іноземними автомобілістами, які захочуть в'їхати на територію РФ без міжнародного поліса страхування відповідальності автовласника "Зелена карта" з 1 січня наступного року, повідомив агентству "Інтерфакс-АФІ" автор законопроекту, голова комітету Держдуми з фінансового ринку Владислав Рєзник.
Комітет з фінансового ринку Держдуми РФ планує розглянути на засіданні 11 листопада законопроект, яким вносяться поправки в закон "Про обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів".
За відсутності поліса "Зелена карта" автомобілістам знадобиться заплатити подвійний тариф з гарантійного внеску в обмін на квитанцію, що дозволяє без міжнародного поліса страхування відповідальності в'їхати в Росію. "Контроль за виконанням власниками транспортних засобів обов'язку зі страхування своєї цивільної відповідальності при в'їзді в РФ із 1 січня 2009 року будуть здійснювати митні органи", - пояснив Рєзник.
За словами депутата, порядок введення гарантійних депозитів розрахований на ситуації, коли при в'їзді транспортного засобу в РФ в автовласника не буде ні договору ОСАЦВ, ні поліса "Зеленої карти". При цьому компенсація за шкоду, завдану водієм у ДТП, за законом потерпілому гарантована.
Рєзник відзначив, що редакція внесеного в Думу законопроекту була змінена. Раніше передбачалося введення гарантійного сертифіката. Тепер, відповідно до зміненої редакції, "власникові автомобіля пропонується через відділення банку заплатити гарантійний внесок, що буде направлений у резерв поточних компенсаційних виплат РСА. Отримана квитанція про сплату внеску буде документом, що дозволяє в'їзд на територію РФ".
"Застосування гарантійного внеску є винятком із правил. У цих цілях законопроект установлює підвищений розмір гарантійного внеску, оскільки основною формою виконання власниками транспортних засобів обов'язку зі страхування своєї цивільної відповідальності є укладання договору ОСАЦВ або придбання поліса "Зелена карта", - сказав депутат.
Рєзник уточнив, що протягом 15 днів з дня сплати гарантійного внеску РСА зобов'язаний буде відшкодувати шкоду, завдану життю, здоров'ю або майну потерпілих. У тому випадку, якщо автовласник після закінчення 15 днів не уклав договір ОСАЦВ або не придбав поліс "Зеленої карти", то механізм виплат буде той же, що застосовується зараз відповідно до закону про ОСАЦВ, коли в автовласника не застрахована цивільна відповідальність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас