Литвицький: Сьогодні на міжбанківському валютному ринку попит на долар був у три рази менше, ніж 30 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Сьогодні на міжбанківському валютному ринку попит на долар був у три рази менше, ніж 30 жовтня

1333
Сьогодні на міжбанківському валютному ринку попит на долар був у три рази менше, ніж у ході попередньої торгової сесії 30 жовтня.
Про це РБК-Україна повідомив керівник групи радників НБУ Валерій Литвицький, коментуючи підсумки торгів на валютному ринку. Литвицький відзначив, що сьогодні на межбанку крім попиту вперше з'явилася пропозиція. "Це свідчить про те, що ринок приходить до більшої рівноваги", - сказав він. Литвицький підкреслив, що при цьому сьогодні Нацбанк продав значно менше валюти, ніж вчора, коли цей показник склав близько 500 млн дол.
Коментуючи рекомендації НБУ банкам про продаж наявного долара населенню по курсу не вище 6,2 грн/дол., Литвицький відзначив, що вони покликані збалансувати офіційний, ринковий і наявний курс валюти. "Певні відмінності допускаються, але не повинно бути при цьому великих розривів", - сказав він.
Він також відзначив, що сьогоднішні рекомендації Нацбанку покликані зняти ажіотажні настрої на ринку. "Цьому також сприятимуть ухвалення парламентом антикризового законопроекту, а також вирішення проблеми "Промінвестбанку"", - вважає Литвицький.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас