Тарифи на проїзд у громадському транспорті в Києві будуть підвищені з 4 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на проїзд у громадському транспорті в Києві будуть підвищені з 4 листопада

1010
Нові тарифи на проїзд у громадському міському транспорті в Києві набудуть чинності з 4 листопада, повідомив начальник комунального підприємства (КП) "Київський метрополітен" Петро Мирошников.
"Сьогодні (1 листопада, субота) буде опубліковане розпорядження, і нові тарифи набудуть чинності з 4 листопада", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.
"Хочу попередити, що раптовості не буде, ми оголосимо за 1-2 дні про підвищення тарифів всіма можливими способами", - підкреслив він.
Мирошников також відзначив, що в розпорядженні про підвищення тарифів буде запропоновано багато варіантів тарифних планів. Так, з 15 листопада будуть введені в оборот нові проїзні квитки, вартість яких буде залежати від кількості поїздок, на які вони розраховані.
При цьому він підкреслив, що вже реалізовані проїзні документу в листопаді будуть діяти. Жетони будуть обмінюватися в касі в співвідношенні, що буде залежати від вартості однієї поїздки.
Мирошников відмовився назвати вартість однієї поїздки, відзначивши, що це буде зазначено в розпорядженні.
При цьому він також підкреслив, що в ніч на той день, коли будуть введені нові тарифи, старі жетони будуть анульовані, і турнікети їх приймати не будуть, а в обіг будуть введені жетони, які використовувалися до 2002 року.
Мирошников повідомив, що річні проїзні будуть введені в дію з 1 грудня 2008 року до 30 листопада 2009 року.
За його словами, вже виготовлено 300 тис. безконтактних карток, на основі яких будуть діяти багаторазові проїзні квитки. На 15 листопада таких карток виготовлять ще 200 тис., а трохи пізніше додатково ще 200 тис.
"Таким чином, всього в обігу буде 700 тис. безконтактних карток, і цього буде достатньо для забезпечення киян багаторазовими проїзними квитками", - додав він.
Мирошников також заявив, що навіть після введення нових тарифів, робота київського метрополітену однаково буде збитковою.
Так, на сьогоднішній день собівартість однієї поїздки становить 1,68 грн, а після їх підвищення - від 1,25 грн до 1,5 грн.
Він також сказав, що зараз щорічно від продажу жетонів і проїзних квитків на рік надходження київського метрополітену становлять 245 млн грн, а після підвищення тарифів очікується 600-700 млн грн.
У той же час на забезпечення експлуатації метрополітену необхідно 1 млрд грн без урахування будівництва нових станцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас