Парламент України врегулював процедуру рекапіталізації банків за рахунок коштів МФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України врегулював процедуру рекапіталізації банків за рахунок коштів МФО

940
Парламент України врегулював процедуру рекапіталізації банків за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій (МФО), підтримавши в п'ятницю відповідну поправку до проекту антикризового закону.
Відповідно до поправки, внесеної під час другого читання документа, держава в особі Міністерства фінансів України може брати участь у формуванні і збільшенні статутних капіталів банків шляхом придбання їхніх акцій (первинної або додаткової емісії) в обмін на державні облігації або за рахунок коштів державного бюджету.
При цьому, відповідно до поправки, такі держоблігації України підлягають обов'язковому викупу Національним банком України за рахунок кредитів відповідного призначення МФО за їх номінальною вартістю протягом п'яти днів з дня надходження пропозиції щодо їхнього викупу.
Крім того, парламентарії передбачили, що рішення про продаж акцій, які перебувають в управлінні Мінфіну, приймає Кабінет міністрів. Кошти від їхнього продажу зараховуються в держбюджет і на вимогу Нацбанку направляються на викуп, у тому числі достроковий, відповідних держоблігацій.
Разом з тим парламентарії відмовилися надати Мінфіну право на здійснення внутрішніх запозичень в іноземній валюті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас