У США спостерігається рекордне скорочення споживчих видатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США спостерігається рекордне скорочення споживчих видатків

1081
Перелякані і збіднілі американці припиняють витрачати гроші на що б то не було - від автомобілів до кукурудзяних пластівців, повідомляє Associated Press.
У третьому кварталі відбулося рекордне за 28 років падіння споживчих витрат.
Як підтвердив уряд США в минулий четвер, національна економіка не тільки переживає стагнацію, але вже й скорочується. ВВП США в третьому кварталі падав зі швидкістю 0,3% на рік, у порівнянні з 2,8-процентним зростанням у другому кварталі. Нинішній показник - найгірший із часів 1,4-процентного спаду в третьому кварталі 2001 р., коли країна переживала свою останню рецесію.
Сукупний чистий дохід американців падав у третьому кварталі зі швидкістю 8,7% на рік. Це - абсолютний рекорд за увесь час коли цей показник обчислювався, тобто починаючи з 1947 року.
Хоча на Уолл-Стріт було помітно полегшення, що квартальні показники не виявилися ще похмурішими, економісти говорять, що найгірше ще попереду. Вони вважають, що спад споживання буде прискорюватися, і пророкують набагато більший економічний спад в IY кварталі - від 1% до 2 %. А це вже буде відповідати класичному визначенню рецесії - зниження ВВП два квартали підряд.
Дурні звістки прийшли всього за кілька днів до президентських виборів. Переможець - будь то демократ Барак Обама чи республіканець Джон Маккейн - успадкує вкрай нестабільну економіку і рекордний дефіцит бюджету. Обидві сторони вже заявили, що квартальні показники підтверджують правильність їхнього політичного курсу.
"Падіння ВВП не відбулося саме по собі - це прямий результат політики адміністрації Буша, що Джон Маккейн підтримував останні вісім років", сказав Обама. Він обіцяє скорочення податків для середнього класу і допомогти тим, чиє майно може бути стягнено по заставних.
У свою чергу Дуг Холц-Ікін, політичний радник кампанії Маккейна, заявив, що "Барак Обама прискорив би той небезпечний курс", що вже привів до жалюгідного стану економіки. Маккейн стверджує, що цю тенденцію може переломити лише його політика скорочення податків, вільної торгівлі, і допомоги домовласникам.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас