Арселорміттал Теміртау з листопада вводить режим економії, але повертає робітників з вимушених відпусток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арселорміттал Теміртау з листопада вводить режим економії, але повертає робітників з вимушених відпусток

Казна та Політика
470
Найбільший меткомбінат Казахстану АТ "Арселорміттал Теміртау" (Карагандинська область) з листопада вводить "найсуворіший режим економії", повідомив генеральний директор АТ Франк Паннір на нараді на меткомбінаті.
За його словами, планується, зокрема, збільшити споживання власної сировини.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, зекономлені в результаті зниження виробничих та адміністративних витрат кошти будуть направлені в першу чергу на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації виробництва.
Відповідно до повідомлення, на комбінаті здійснюється низка адміністративно-організаційних заходів. На базі існуючих підрозділів створюються нові структури для проведення всіх будівельно-монтажних і ремонтно-будівельних робіт і заходів у рамках виконання нових інвестиційних проектів. Це, наприклад, реконструкція систем газоочистки конвертерного цеху, розробка проектно-кошторисної документації і будівництво машини безперервного лиття сортової заготовки (МНЛЗ) і другої черги сортопрокатного виробництва, третя лінія оцинковування смуги, розширення ТЕЦ-2 і модернізація ТЕЦ-ПВС. При цьому в розробці проектів і документації для нових і реконструкції існуючих об'єктів будуть брати участь фахівці комбінату відповідного профілю та підготовки, повідомляється в прес-релізі.
Ф.Паннір також повідомив, що працівники АТ "Арселорміттал Теміртау", відправлені раніше у вимушені відпустки, з 1 листопада приступлять до роботи. "З 1 листопада на роботу вийдуть абсолютно всі працівники компанії, що перебували протягом минулого місяця у вимушеній відпустці. Керівництво компанії "Арселорміттал Теміртау" обіцяє забезпечити роботою металургів і шахтарів всіх структурних підрозділів", - сказав він.
"Підписаний меморандум про взаємне співробітництво (з міністерством індустрії і торгівлі Казахстану, акіматом Карагандинської області та держфондом "Самрукказина" - "ІФ-К") дає нам можливість не тільки працевлаштувати наших людей, але й, незважаючи на низькі обсяги відвантаження продукції, не відступати від раніше намічених планів щодо розширення діяльності", - відзначив він.
Відповідно до плану, повідомив Ф.Паннір, підприємство буде виробляти 5,5-6 тис. тонн чавуну на добу, видобуток вугілля буде вестися в межах 900 тис. тонн на місяць.
Як відзначається в повідомленні компанії, робота в нових умовах вимагає спеціальної підготовки працівників, у зв'язку із чим АТ планує цього року провести у своїх центрах за свій рахунок підготовку і перепідготовку майже 2 тис. людей. Ще близько 9 тис. робітників планується навчити в наступному році.
Як повідомлялося, 1 жовтня керівництво "Арселорміттал Теміртау" заявило, що скорочує виробництво продукції на 25-30%, у відпустку були відправлені 4,2 тис. працівників підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас