Німецька влада надасть банку Hypo Real Estate 15 млрд євро для відновлення ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька влада надасть банку Hypo Real Estate 15 млрд євро для відновлення ліквідності

Казна та Політика
232
Державний стабілізаційний фонд, заснований урядом ФРН для запобігання краху фінансової системи країни, задовольнив заявку приватного банку Hypo Real Estate про надання йому держгарантії міжбанківського кредитування на суму 15 млрд євро, повідомляє Deutsche Welle.
Іпотечний банк Hypo Real Estate опинився на грані банкрутства ще на початку жовтня. Тоді уряд і група приватних банків пообіцяли Hypo Real Estate допомогу в розмірі 50 млрд євро. Однак, як з'ясувалося 29 жовтня, проблеми банку настільки серйозні, що він не зможе залагодити формальності для надання цього траншу. Hypo Real Estate звернувся до держави із проханням про негайне виділення 15 млрд євро з коштів стабілізаційного фонду. У ніч на 31 жовтня були погоджені умови одержання коштів фонду. Hypo Real Estate одержить гроші не пізніше середини листопада.
Іпотечний банк став першим приватним фінансовим інститутом, що звернувся в умовах нинішньої кризи за допомогою до держави. За даними німецьких ЗМІ, найближчим часом приклад з Hypo Real Estate візьме низка інших приватних банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас