Експерт: ПФТС знаходиться під впливом дій торговців, а не фундаментальних чинників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: ПФТС знаходиться під впливом дій торговців, а не фундаментальних чинників

Фондовий ринок
673
ПФТС знаходиться під впливом дій торговців, а не фундаментальних чинників. Таку думку висловив голова Департаменту аналітики ІК "ASTRUM Інвестиційний Менеджмент" Юрій Белинський.
В якості приклада експерт навів вчорашні торги на ПФТС, що завершилися зростанням індексу на 9,64%. "Лідером зростання стали акції "Західенерго". Також найбільший обсяг торгів був зафіксований саме цими паперами (65%). Це ще раз показує низьку ліквідність українського ринку, а також те, що на його поведінку більше впливу чинять непрозорі дії лідерів торгів, ніж які-небудь фундаментальні або ринкові чинники", - вважає він.
Експерт прогнозує, що найближчим часом на ринок може позитивно вплинути закінчення місяця і бажання торговців отримати очки по зростанню цін і обсягу торгів.
"Проте, у випадку, якщо світові ринки торгуватимуться в негативній зоні, відновлення ПФТС за рахунок внутрішніх чинників може не відбутися навіть за рахунок стабілізації на валютному ринку і позитивних новин з ухвалення пакету антикризових законів парламентом. Більш того, динаміку ринку ПФТС на нинішніх цінових рівнях передбачити складно через часті маніпуляції цінами і обсягами торгів з боку лідируючих гравців", - відзначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас