Київрада прийняла довгострокову програму сприяння зайнятості киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада прийняла довгострокову програму сприяння зайнятості киян

494
Київська міська рада прийняла довгострокову програму "Зайнятість населення" на 2009-2012 роки. Відповідне рішення було прийнято на засіданні сесії Київради 30 жовтня.
Проект Програми був розроблений з ініціативи Блоку Леоніда Черновецького і одноголосно затверджений під час громадського обговорення, що відбулося 15 жовтня 2008 року в рамках засідання членів Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Києва. Запропоновані в проекті програми заходи підтримало, зокрема, керівництво міської ради профспілок і міської організації роботодавців.
Голова Комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я, співголова фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Алла Шлапак у своїй доповіді-презентації проекту програми "Зайнятість населення" проінформувала, що Програма направлена на вирішення важливих для розвитку столиці питань, насамперед таких, як запобігання зростанню безробіття в результаті структурної перебудови економіки і впливу світової фінансової кризи, надання відповідної підтримки неконкурентоспроможним на ринку праці верствам населення - особам з обмеженими фізичними можливостями, молоді, жінкам, а також належного соціального захисту людям, що втратили роботу.
Програмою передбачені, зокрема, заходи щодо легалізації зайнятості і детінізації виплат заробітної плати, включаючи проведення органами Державної податкової адміністрації в Києві організаційної роботи з підвищення рівня виплат заробітної плати найманим робітникам до середньогалузевого рівня. Особлива увага приділена задоволенню потреби в професійному навчанні, перекваліфікації вивільнених працівників, інформаційному та організаційному забезпеченні пошуку роботи.
У документі відзначається, що, станом на 1 липня 2008 року, на обліку в міській службі зайнятості перебувало майже 4,3 тис. безробітних. За статтю серед безробітних переважають жінки - 69,4%. За соціальним станом серед безробітних 72% службовці, 21,7% - робітники, 6,3% - особи без професії або такі, хто займав посади, що вимагають спеціальної підготовки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас