Маккейн виступив проти ідеї Обами підтримати нафтові компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маккейн виступив проти ідеї Обами підтримати нафтові компанії

Енергетика
437
Кандидат у президенти США Джон Маккейн на передвиборному мітингу в штаті Огайо розкритикував свого суперника Барака Обаму за підтримку податкових пільг для нафтових компаній.
Сенатор-республіканець підняв це питання після того, як компанія Exxon Mobil оголосила про рекордний прибуток, а останні статистичні дані показали скорочення ВВП США. Демократ Барак Обама, що веде агітацію в південному штаті Флорида, заявив, що Маккейн буде продовжувати економічну політику президента Буша.
Колишній віце-президент Альберт Гор у п'ятницю буде виступати на мітингах на підтримку Обами у Флориді - у штаті, що в 2000 році не дав йому стати президентом.
На мітингу Джон Маккейн критикував Обаму за те, що той голосував на підтримку Енергетичного законопроекту від 2005 року, що передбачав кілька податкових послаблень для нафтових компаній. "Сенатор Обама проголосував за роздачу мільярдів доларів нафтовим фірмам, - сказав він. - Я голосував проти цього".
Він ще раз виклав свій план, направлений на зменшення залежності США від імпорту нафти. "Якщо мене оберуть президентом, ми перестанемо направляти щорічно 700 млрд. доларів за нафту в країни, у яких нас не дуже люблять. Ми будемо розробляти свої прибережні шельфи, і робити це ми почнемо прямо зараз", - заявив Маккейн.
Обама стверджує, що підтримав Енергетичний законопроект, оскільки він також передбачав податкові пільги для виробників енергії з поновлюваних джерел.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас