Горбаль: НБУ та комбанки домовилися втримувати готівковий курс на рівні не вище 6,3 грн/1 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горбаль: НБУ та комбанки домовилися втримувати готівковий курс на рівні не вище 6,3 грн/1 дол.

Валюта
2923
Національний банк України (НБУ) та комерційні банки країни на нараді за участю президента Віктора Ющенка домовилися про спільні дії щодо втримання готівкового курсу гривні на рівні не вище 6,3 грн/$1, повідомив член Ради НБУ Василь Горбаль.
"Думаю, завтра в "обмінниках" ми побачимо дуже оптимістичний курс. Була домовленість, що більше 6,3 (гривні за долар) не буде" - сказав він журналістам за підсумками наради в НБУ в четвер.
Як повідомив член Ради НБУ, у четвер Нацбанк провів масштабну інтервенцію й зняв значний навіс попиту з валютного ринку. Є підстави очікувати появи більше спокійних тенденцій на ринку, відзначив він.
За словами Горбаля, нарада тривала кілька годин, і її результатом стала домовленість про спільні зусилля банків зі стабілізації ситуації на фінансовому ринку.
"Є певна корпоративна домовленість банків щодо бачення курсової політики наступного тижня", - сказав член Ради НБУ.
При цьому він відзначив, що вирішення ситуації на валютному ринку буде відбуватися не тільки за рахунок інтервенцій центробанку. Заяву про курсову ситуацію повинен зробити Нацбанк України найближчим часом.
Член Ради НБУ також повідомив, що НБУ буде оприлюднювати визначені ним курсові прогнози. При цьому, за його словами, центробанк і представники банківської системи країни будуть проводити консультації на регулярній основі.
Наступне засідання Ради НБУ заплановано на найближчу середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас